De chillheid van de zomerzon.
Is meer dan genieten.
maar dan zo'n vervelende regenwolk.
Begint het ineens te gieten.
Schuilend kijk je in de lucht.
lieve zon blijf bij me.
angstig blijf je stilletjes staan
terwijl de zon roept; bevrij me!
De regenwolk word zwaarder
maar jij besluit er voor t gaan.
spetters regen, bliksem donder.
je bent midden in de regen gaan staan.
dansen springen gillen krijzen.
gewacht tot je jezelf overwon,
eindelijk heeft de wolk het opgegeven,
en is er weer chille zomerzon!
*dit gedicht gaat over wat anders dan de zon*