Laatst kwam jij me tegen
En vroeg: hou je nog van mij?
Ik schudde mijn hoofd
En loog: hoe kom je erbij
Want jij zit vast aan hem
En ook al is hij een ei
Dan toch maakt het niets uit
Want je houdt van hem en niet van mij
Ik haat hem, want hij hoort niet bij jou
Ik haat al mijn vrienden die zeggen dat jij beter bij mij past
Ik haat de liefde die mij doet verlangen naar jou
Ik haat al die films, waarin ze elkaar altijd krijgen
Ik haat het leven, omdat het niet op die films lijkt
Ik haat mezelf, omdat ik jou niks te bieden heb
Ik haat de pijn, die voelt alsof iemand duizend naalden in mijn hart prikt, alsof ik langzaam van binnenuit verbrand, alsof ik 50 kilo zwaarder ben
Ik haat het prikken van mijn ogen
Ik haat het bonken van mijn hersenpan
Ik haat de droogte in mijn mond
Ik haat de loden last op mijn schouders
Ik haat de gevoelloosheid in mijn vingertoppen
Ik haat het stilzwijgen van mijn hart
Maar het meeste haat ik jou, omdat ik zoveel van je hou