De stad waar ik geboren ben
is gebouwd op houten palen
het is een stad met mooie grachten
en duizend vergeten verhalen
Stad van Dappere markten en duiven,
rode lichten over wal en canals
stad waar je geen stuiver voor geeft
en dan weer opbloeit, bruist en leeft
Als ik slenter langs de singels
staren statige huizen mij aan
mijn oren horen meer talen
dan dagen in de maand
Ik ken de stad op mijn vingers
de straten liggen aan mijn voeten
ik ken de pleinen, parken en kroegen
de stad groeit uit zijn voegen
Stad van wiegende bruggen
en schapen over de dam
stad van Melkweg en Paradiso,
de mooiste poptempel van het land
Mokkum: stad van Godenzonen,
coffeeshoppen en ruisende rokken
stad die zoveel schoonheid ademt
dat mijn hart sneller gaat kloppen.