Oef
Hij zat aan tafel te schrijven
even na vijven
rook plots sigarengeur
iemand was stilletjes binnen gekomen
langs de open achterdeur
hij zag hem niet
maar de geur verriedt
al was de schrijver stabiel
angst overviel
een deur kraakte
terwijl hij zich opmaakte voor de strijd
keihard op zijn tanden bijt
neemt uit de lade een mes
een groot slagersmes
gaat in de gang
die leek plots zo lang
en toen…
toen vroeg zijn vrouw met een zoen
zal ik de luiken al open doen