corner
 
   verhaal met moraal
corner
12 mei 2004 Stuur e-mail Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Bewondering / Delen / Homoseksualiteit


Er was eens lang geleden, een Prinsje, genaamd, Klosje. En Klosje was een ondeugend Prinsje, want Klosje stak altijd kattekwaad uit. Iedereen in het dorp was het ondeugende Prinsje stilletjes aan beu aan het worden omdat hij altijd zo stout was. Toen de Koning van het land besliste om het Prinsje naar diens tante te sturen, was het Prinsje zeer blij, omdat hij daar altijd alles mocht doen wat hij wou. Op dat moment was het in het rijk van de Koning volgebouwd met fabrieken en was er nergens natuur.
Toen Klosje aankwam bij zijn tante had die een verrassing voor hem, een speelkameraadje. Toen zij met elkaar speelden bloeiden er overal waar zij kwamen bloemetjes en boompjes. Jaren verstreken bij de tante en Klosje en Biepje waren zo een goede vrienden dat ze niet alleen vrienden bleven. Ze trouwden en waren nu man en man. Toen de vader van Klosje stierf, kregen hij en Biepje het hele koninkrijk en ze veranderden alles, de belastingen vielen weg, en vooral, al de fabrieken werden gesloopt zodat de natuur weer kon herleven. De natuur bloeide en het koninkrijk was prachtig. Toen ook zijn tante stierf, erfde Klosje ook dat rijk. Daar was de natuur al heel mooi, dus sloot dat perfect aan bij het rijk waar ze de fabrieken hadden gesloten. Ze noemden het hun Eden. Klosje en Biepje werden gelukkiger met de jaren en de bloempjes en boompjes bloeiden nog heviger dan ooit, en overal in het rijk was er vrede en verdraagzaamheid. Tot plots, op een dag, Biepje verdronk. Hij en Klosje waren op hun dertigjarige leeftijd daar aan het zwemmen toen plots, Biepje niet meer bovenkwam. Bij zijn laatste zucht verwelkten de bloempjes en boompjes in de directe omgeving, en in de komende week begonnen er weer werken aan nieuwe fabrieken en weken, totdat er wederom in het hele rijk geen enkel stukje groen meer te zien was, alleen op het graf van Biepje, want Biepje straalde zijn overige liefde uit naar Klosje, en Klosje bouwde een nieuw huisje op de plaats waar het graf zich bevond zodat hij altijd bij zijn man zou zijn.
En nu het moraal van dit verhaal: Ook al verlaat de persoon die geluk bracht in je leven je, zoek dat klein restje van geluk toch nog op, dan zal je nog steeds aan die persoon denken, en die nooit vergeten.
Opgedragen aan een goede vriend Tomas, ik hoop dat je altijd bij mij zal zijn, ook al zullen we elkaar ooit uit het oog verliezen, hopelijk gebeurd dat NOOIT!
- Hobbeske -

Gecontroleerd door: michris

       

   Reactie op dit gedicht
corner

Hobbeske vindt het leuk als je reageert op dit gedicht

Nog geen account bij de Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren
en laat gelijk een reactie achter.

Je schrijversnaam
Wachtwoord
Wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Los de som op:
4 keer 4 =
Bericht
Let op maximaal 499 tekens!

 


 stinna corner
Maandag, mei 17, 2004 20:36 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
wat een mooi verhaal heel duidelijk... ik hoop voor je dat jullie elkaar nooit uit het oog zal verliezen..
kussies stinna
 
 Danty.nl corner
Woensdag, mei 12, 2004 22:48 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
DAT HOOP IK OOK WAT EEN VERHAAL...
 
Vorig gedicht | Volgend gedicht

corner Auteursrecht
 
De gedichten die ingezonden zijn op de website van de gedichten freaks en e.v.t. toekomst projecten die gekoppeld zijn aan de gedichten freaks blijven te alle tijden eigendom van de feitelijke auteur van het gedicht. Zonder toestemming van de feitelijk auteur mogen de gedichten niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen op deze site en indien hier toestemming voor gegeven is door de feitelijke auteur het uitgeven van de gedichten door Gedichten-Freaks zelf. Mocht er sprake zijn van misbruik van de content en de gedichten die gepubliceerd zijn op deze site door wat dan ook dan zullen er hoe dan ook (in samenspraak met de auteur) stappen worden ondernomen.Sitemap overzicht - Privacy Policy