corner
 
   In dialoog met de fles
corner
07 december 2012 Stuur e-mail Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Delen / Geen Thema / Geen Thema

In dialoog met de fles

Wat is liefde meer dan een zwakke plek in verwording van een slecht helend wond. Wat heeft liefde mij voortgebracht dan teleurstelling en slapeloze nachten luisterend naar de eeuwig jankende stem van een of ander blueszanger. Liever leef ik zonder levenspartner als niemands vrouw om Anouk nog maar eens aan te halen. Ik ben blij en kwaad tegelijkertijd. Wellicht word ik zo’n verbittert oude vrijster. Het huwelijksbootje heb ik bevaart doch tot conclusie gekomen zeeziek te zijn. Immers staan de beste stuurlui aan wal.

Och kind, amper begonnen geef jij je al gewonnen. Waar is je wil toch? Mocht je het zoeken in mijn vloeibaar goed vraag ik jou je nogmaals te bedenken wat je doet. Ik zal je gevoel vertroebelen en op den duur jou de rekening koud serveren. Zelfs in mijn droesem zal je geen soelaas vinden. Ik vorm je slechtste vriend. Mijn troost is vergif, geloof me of niet. De prijs op het verschiet is alles behalve om over naar huis te schrijven.

Doet het er nog toe, hoe mijn levensloop tot zijn einde komt. Grotendeels is al krom de rest vormt een schraal minderheid en om binnen de kaders van de democratie te blijven zijn het de meeste stemmen die gelden. Liefde, liefde, liefde is een veredelde leugen! Evenmin is de hedendaagse mens in staat tot monogamie. Niet dat het een de ander sluit, toch is het iets dat tegen mijn borst stuit. Laat mij maar de pijn stillen met jouw zoete venijn. Dus vraag ik je dierbare fles, zwijg, zwijg!

Ik van glas, jij van vlees en bloed, voorzien van een ziel. Wie houdt jij hier voor de gek?! Ben ik in staat om te kunnen praten, zeg eens zelf? Ben Ik niet louter die andere jij uit een nuchter tijdsbestek? Al zal ik je niet meteen tot halt kunnen roepen, plant ik een zaadje in je verstand. Ik ben de partypooper in je zwelgtoestand. Ontwaak en kom tot het besef dat liefde geen privilege is maar het erfgoed van elk begane daad. Liefde is allesomvattend, dus behelst ook het kwaad. Leven is aanpassen en ondergaan.
- mima -

Gecontroleerd door: pantarhei

       

   Reactie op dit gedicht
corner

mima vindt het leuk als je reageert op dit gedicht

Nog geen account bij de Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren
en laat gelijk een reactie achter.

Je schrijversnaam
Wachtwoord
Wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Los de som op:
4 keer 4 =
Bericht
Let op maximaal 499 tekens!

 


 Boreas corner
Zondag, januari 13, 2013 22:07 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Met enige tegenzin beginnen lezen ( vanwege de lange zinsbouw) maar toch content om gelezen te hebben.na al die jaren dat de fles mijn geest vertroebelde heb ik 1 ding geleerd. ''t leven is actie en reactie.nikske ondergaan;-)
 
 wervelende regenboog corner
Vrijdag, december 07, 2012 19:20 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
goed stuk
groet je
wr
 
 Mady corner
Vrijdag, december 07, 2012 16:24 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Wat jij nu doormaakt hebben er al velen onder ons ondergaan.Zet je gedachten op iets anders dan kan je het verdriet beter aan. Schrijf het van je af en leef, liefs
 
 mucho corner
Vrijdag, december 07, 2012 14:31 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
geweldig goed stukje, mima

je durft tenminste wat neer te zetten

i like it:D
 
 wierook corner
Vrijdag, december 07, 2012 12:55 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
interessante geĂŻnternaliseerde discussie...en die laatste zin is helemaal waar (nu nog in praktijk brengen :-)); groet, W.
 
 Janny Scheybeler de Jonge corner
Vrijdag, december 07, 2012 10:07 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
graag komen lezen
 
 trucker klaas corner
Vrijdag, december 07, 2012 05:53 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
een wijze fles , zonder label vermoed ik :)

fraai schrijven ,klaas
 
 wil melker corner
Vrijdag, december 07, 2012 04:49 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Mima..

zo geschreven
zal de kater
in vrede leven..

perfect..
liefs,

wil
 
 Jacky Van den Berghe corner
Vrijdag, december 07, 2012 03:31 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Liefde omvat alles en behelst alles, behalve het kwaad!
Hartelijk,
Jacky
 
 mobar corner
Vrijdag, december 07, 2012 00:46 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
graag gelezen.
 
Vorig gedicht | Volgend gedicht

corner Auteursrecht
 
De gedichten die ingezonden zijn op de website van de gedichten freaks en e.v.t. toekomst projecten die gekoppeld zijn aan de gedichten freaks blijven te alle tijden eigendom van de feitelijke auteur van het gedicht. Zonder toestemming van de feitelijk auteur mogen de gedichten niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen op deze site en indien hier toestemming voor gegeven is door de feitelijke auteur het uitgeven van de gedichten door Gedichten-Freaks zelf. Mocht er sprake zijn van misbruik van de content en de gedichten die gepubliceerd zijn op deze site door wat dan ook dan zullen er hoe dan ook (in samenspraak met de auteur) stappen worden ondernomen.Sitemap overzicht - Privacy Policy