corner
 
   Omdat
corner
08 augustus 2013 Stuur e-mail Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Leven / Eenzaamheid / Geen Thema


Waarom zou ik iets doen wat me niet interesseert? Waarom zou ik een boek lezen? Een film kijken? Een wandeling maken? Naar de sportschool?


Waarom zou ik iets doen waar ik geen energie voor heb? Sociale contacten? Wandelen?


Waarom, als ik er geen plezier in heb? Waarom zou ik me afvragen waarom ik geen plezier meer heb? Waarom een dagboek? Een gesprek? Een gedicht? Een blog?


Waarom zou ik schrijven als er geen oplossing komt voor mijn pijn? Waarom praten als niemand van mij wil horen? Waarom de deur uit als mensen onvriendelijk zijn? Waarom de deur uit als ik er toch niet bijhoor?


Waarom proberen als alles op een teleurstelling is uitgelopen? Waarom hopen als hoop de grond in is geboord? Waarom leven als dit alles het geval is?


Waarom zelfmoord als je in de hel komt? Waarom zelfmoord als je er mensen veel verdriet mee doet? Waarom zelfmoord als je niet wilt dat anderen dat doen? Waarom zelfmoord als je wilt leven?


Waarom voel ik me zo? En wat kan ik eraan veranderen?


Als je wilt kun je veranderen. Maar waarom zou ik veranderen? Waarom, als er geen God is? Waarom, als er geen doel is? Waarom, als er geen rechtvaardigheid is?


Vragen zonder antwoord. Waarom ze stellen? Omdat het vuur brandt in mijn ledematen. Omdat de pijn woont in mijn hoofd. Omdat ik, ondanks alles, geloof.

In mezelf. In God. In liefde. In jou.
- entropy Abbo 1Abbo 2GroeneSter-

Gecontroleerd door:

       

   Reactie op dit gedicht
corner

entropy vindt het leuk als je reageert op dit gedicht

Nog geen account bij de Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren
en laat gelijk een reactie achter.

Je schrijversnaam
Wachtwoord
Wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Los de som op:
4 keer 4 =
Bericht
Let op maximaal 499 tekens!

 


 Solitair corner
Dinsdag, juni 27, 2017 20:12 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Ik ben sprakeloos en voel de diepe pijn van jouw schrijven. Hopelijk is nu, jaren later de pijn weg of verminderd. Groetje,
 
 september corner
Donderdag, augustus 08, 2013 20:41 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Prachtige tekst Entropy, heb het ademloos gelezen. Zoveel vragen die je mag stellen al lijken er geen antwoorden te zijn. Soms lijkt het leven zelf alleen maar vraag. Lijkt het zinloos, toch geloof je ondanks alles. Dat is hoopvol. Respect voor je schrijven heb ik. Liefs
 
 Hans Winter corner
Donderdag, augustus 08, 2013 19:02 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
heb je
een schepper
en een schepsel
om ergens wie weet waar
in te mogen geloven, dan voel je
''t welkom dat je ooit mag komen
tot je toegevoegde
metgezellen
inbreng.

groetje,
hans
 
Vorig gedicht | Volgend gedicht

corner Auteursrecht
 
De gedichten die ingezonden zijn op de website van de gedichten freaks en e.v.t. toekomst projecten die gekoppeld zijn aan de gedichten freaks blijven te alle tijden eigendom van de feitelijke auteur van het gedicht. Zonder toestemming van de feitelijk auteur mogen de gedichten niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen op deze site en indien hier toestemming voor gegeven is door de feitelijke auteur het uitgeven van de gedichten door Gedichten-Freaks zelf. Mocht er sprake zijn van misbruik van de content en de gedichten die gepubliceerd zijn op deze site door wat dan ook dan zullen er hoe dan ook (in samenspraak met de auteur) stappen worden ondernomen.Sitemap overzicht - Privacy Policy