corner
 
   Ironische verwondering
corner
20 januari 2014 Stuur e-mail Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Ironie / Geen Thema / Geen ThemaVanmorgen werd het me nog eens verduidelijkt. Aan de ontbijttafel was alles aanwezig, kaas, confituur en boter. De kop koffie zwart en sterk weerspiegelde mijn gezicht. Gisteren was ik nog anders

Een jaarlijkse herinnering aan het ouderwordingsproces was het. Wat een zwarte kop koffiebonenbrouwsel allemaal niet kan onthullen.

Rimpels had ik gisteren nog niet. Vandaag misschien wel. Het roeren in de koffie maakte een eind aan de overpeinzing dat ik die kon hebben.

Waarom zijn wij zo ijdel? Wie moeten we overtuigen dat we niet onze leeftijd zijn. Als ik een dagje ouder word, word jij dat toch ook.

Ontluisterend is het hoe gehaaide reclame jongens ons proberen te overtuigen dat hun smeersel het ouderdomsproces een halt kan toeroepen.

Na´ef als we zijn lopen we met onze met Euro briefjes in de lange mierenkaravaan de wondermagazijnen in. Onze ogen liegen ons voor dat daar de eeuwige jeugd te koop is.

De jarigen onder ons worden veelal bedolven onder dat soort geschenken, of men wil zeggen, smeer dit maar, je zal er beter en jonger uit zien.

Eeuwig jong willen we allemaal blijven. Onze dorst lessen aan de bron van de eeuwige jeugd. Zolang deze niet is ontdekt is het smeren geblazen.

Resultaatsgarantie bestaat niet voor de smeerders, enkel de reclamejongens zijn zeker van hun resultaat.

Ik ben nooit mooi geweest, maar echt lelijk zal ik ook niet worden. Dat was het motto van mijn grootvader. Daar hoefde hij geen potjes vet voor te smeren.

Nostalgie naar wat ooit is geweest, de terugkeer naar de wonderjaren, strak vel in dito pak op jacht naar de ongrijpbare droom, de eeuwige jeugd.

Genoeg gepeinsd, het is tijd om aan de slag te gaan.
Vandaag staan er twee faceliften gepland...


- Heraldo -

Gecontroleerd door: christina

       

   Reactie op dit gedicht
corner

Heraldo vindt het leuk als je reageert op dit gedicht

Nog geen account bij de Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren
en laat gelijk een reactie achter.

Je schrijversnaam
Wachtwoord
Wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Los de som op:
4 keer 4 =
Bericht
Let op maximaal 499 tekens!

 


 wervelende regenboog corner
Woensdag, januari 22, 2014 20:25 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
leuke overpeinzing
graag gelezen
geen gezicht inderdaad de mensen met strakgetrokken faces nauwelijks kunnende praten over fronsen maar te zwijgen :S
 
 liesjequilt corner
Maandag, januari 20, 2014 17:17 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
gelukkig is mooi heel betrekkelijk, enstukje zelfspot hoort erbij.
gr. Liesbeth
 
Vorig gedicht | Volgend gedicht

corner Auteursrecht
 
De gedichten die ingezonden zijn op de website van de gedichten freaks en e.v.t. toekomst projecten die gekoppeld zijn aan de gedichten freaks blijven te alle tijden eigendom van de feitelijke auteur van het gedicht. Zonder toestemming van de feitelijk auteur mogen de gedichten niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen op deze site en indien hier toestemming voor gegeven is door de feitelijke auteur het uitgeven van de gedichten door Gedichten-Freaks zelf. Mocht er sprake zijn van misbruik van de content en de gedichten die gepubliceerd zijn op deze site door wat dan ook dan zullen er hoe dan ook (in samenspraak met de auteur) stappen worden ondernomen.Sitemap overzicht - Privacy Policy