corner
 
   Blindelings door het leven.
corner
27 januari 2017 Stuur e-mail Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Leven / Onzekerheid / Spiritueel


In alle drukte blijven stilstaan en eindeloos ver naar het niets staren door de ogen van de ziel, deze wijze ogen overtuigen mij te vertrouwen in het rustzalig gevoel. Nu ben ik hier in het nu, nu ik hier ben, druk ik moeiteloos het onderdrukte de drukte in naar het niets. Rusteloos leven zal je beleven in de verspeelde tijd, dan speelt het verspilde zich dagelijks af door een verloren blik vanuit eigen ogen. Waar ben ik nu, ben ik nu hier, of weer in mijn verste gedachten, mijn gedachten verstoren tot onbegrip verwarring creëerd. Ik zag niets meer toen ik mijn ogen opende, want er viel niets te zien toen ik alles in alle eerlijkheid bekeek. Heerlijk vals blijkte alles te zijn toen het mij overvalde met een geheimzinnige blik, en wat mij meer vertelde dan dat ik zou willen begrijpen. De verwarring van het zijn en niet zijn klonk duister en ééntonig. Een duistere toon die de kracht van éénzijn beheerst, klanken die ons iets belangrijks proberen te vertellen. Wie en wat ik hier nu ben geworden is van uiterstbelang maar ook weer helemaal niet. Weer die valse tong die zijn eigen probeert uit te leggen in al zijn leugens en dus nooit eens luistert. Meer onzin dus voor de oren die gevuld worden met zinloze creaties van het inzichtloze ego, tot er een fluistering komt die je gewoon weer verstomd laat stilstaan in het niets. Zal ik dan ooit kunnen worden wat ik werkelijk wil zijn, wie en wat ik echt ben. Nog niet los van dit lichaam wacht al de wijsheid verborgen in de schijn die wel degelijk schijnt. De verlichting schuilt in een levendig zwaar gevoel, in een echte puinhoop, als een oneindig diepe put van nutteloos gedrag waar geen einde aan lijkt te komen. Dus de verwarde geest zoekt aanstootgevende verwarring op die uiteindelijk helder wordt, totaal verlies van controle zal belangstelling van het zijn weer leven in blazen. Speel levendig mee met dit warm stralend briesje en ontdek jezelf, geniet al lerend van de frisse kijk die laat zien dat je wel werkelijk van waarde zijt.


- End -

Gecontroleerd door: michris

       

   Reactie op dit gedicht
corner

End vindt het leuk als je reageert op dit gedicht

Nog geen account bij de Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren
en laat gelijk een reactie achter.

Je schrijversnaam
Wachtwoord
Wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Los de som op:
4 keer 4 =
Bericht
Let op maximaal 499 tekens!

 


 End corner
Dinsdag, januari 31, 2017 00:30 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Ieder mens is idd van waarde. En het leven is voor sommige zeker verwarrend.En dank je wel! je hebt gelijk waar het omdraait. Ik begrijp wel dat sommige woorden nog al eens op een vreemd manier overkomen. Mogen er nog gedichten van mij opkomen, dan zal je die woorden wel beter begrijpen. ;)
 
 Aquarel corner
Vrijdag, januari 27, 2017 22:55 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Ieder mens is van waarde.
Het leven kan verwarrend zijn.
Ik vond het geheel wel moeilijk lezen, maar mooi hoe je jezelf zoekt, dwalend in gedachten, vertrouwend op gevoel.
Liefs, Aquarel
 
Vorig gedicht | Volgend gedicht

corner Auteursrecht
 
De gedichten die ingezonden zijn op de website van de gedichten freaks en e.v.t. toekomst projecten die gekoppeld zijn aan de gedichten freaks blijven te alle tijden eigendom van de feitelijke auteur van het gedicht. Zonder toestemming van de feitelijk auteur mogen de gedichten niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen op deze site en indien hier toestemming voor gegeven is door de feitelijke auteur het uitgeven van de gedichten door Gedichten-Freaks zelf. Mocht er sprake zijn van misbruik van de content en de gedichten die gepubliceerd zijn op deze site door wat dan ook dan zullen er hoe dan ook (in samenspraak met de auteur) stappen worden ondernomen.Sitemap overzicht - Privacy Policy