corner
 
   Exquise
corner
11 juli 2017 Stuur e-mail Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Verhalen / Ironie / Geen Thema


De elitaire kroeg met het hoge plafond waar de schilderingen kleuriger waren dan de stamgasten. Ik keek vaak omhoog als ik het allemaal niet meer aan kon zien, mijn glas leeg was en mijn mond vol tanden bleef. De man naast me is een blonde adonis, hij noemt zichzelf kunstenaar- het is altijd weer die kunstenaar - en volgt met zijn staalblauwe ogen strak mijn dwalende blik. Hij wil in deze mooie liederlijke lente voor me koken.

Ik voel me gevleid maar loop op een zachte avond met lood in de schoenen door een gegoede straat en zijn kast van een huis. De pannen staan te borrelen in de gastronomische open keuken en hij biedt rosé aan met een kleine amuse op zijn prachtige met weelderige planten overdekte balkon. Zoals ik altijd achter de feiten aanloop kom ik door zijn woorden heen erachter dat dit een date is. Dit is voldoende om dicht te klappen, onhandig en volledig niet meer te weten.

Behendig tracht ik alle interesse naar hem en het kunstenaarschap te verleggen zodat ik niets hoef te zeggen. Het helpt even en biedt respijt. Hij vertelt honderduit over de opleiding, zijn schilderijen en worstelingen om als een miskend kunstenaar enige erkenning te krijgen. Het is gelukt te zien aan zijn woonomgeving. Zijn tweede rosé is inmiddels geledigd, veiligheidshalve heb ik om sterke koffie gevraagd. Zijn stem wordt zachter als hij begint te vertellen over zijn muze.

Er is ook altijd een muze. Hij heeft haar nooit meer gezien. Of ik schilderijen van haar wil zien. Dan krijg ik meteen een rondleiding door zijn huis. Op zolder staan ettelijke schilderingen van haar, een mooie vrouw. Ik kijk naar zijn handen die haar nog trachten vast te houden. Onbeholpen, liefderijk. De trap af is een ultramoderne badkamer met ligbad, achteloos merkt hij op dat als ik wil ik best bij hem in bad mag liggen.

Gelukkig is het eten klaar en de rosé is ondanks de sterke koffie hard gevallen. De gerechten zijn exquise, mijn maag draait rondjes en mijn mond komt tot leven, druk gesticulerend met mijn handen probeer ik niet te zijn wie ik ben en lanceer doperwten en prachtig lichtgele knapperige kleine maiskolfjes door de smetteloze kamer. Dit kun je niet menen. Ik voel het aankomen en schiet in een onbedaarlijke lach. Het punt is voorbij dat ik me hier nog uit kan redden. Ik hoop dat met staren naar het bord ik erin mag verdwijnen. Helaas.

Ondanks mijn wegwuivende bezwaren wil hij me thuisbrengen. Tijdens de rit rommel ik in een handtas en voel die strakke blik weer komen alsof hij elke gezichtsspier wil kennen en doorgronden. De smaak in mijn mond wordt metalig, wrang als oordeel. Zijn vragen komen als salvo vuur. Ik draai, tracht een geaccepteerd antwoord te geven en tel de tijd. Hij zet me af waar het licht brandt en iemand wacht. Inmiddels onderkoeld beleefd wisselen we wat nietszeggendheden uit en bestudeerd houdt hij het portier voor me open. Dit is het afscheid. Het huis leek zelden lichter.

               Laten we nog eens bellen zegt hij.            
       - september Abbo 1Abbo 2GroeneSter-

Gecontroleerd door: september

       

   Reactie op dit gedicht
corner

september vindt het leuk als je reageert op dit gedicht

Nog geen account bij de Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren
en laat gelijk een reactie achter.

Je schrijversnaam
Wachtwoord
Wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Los de som op:
4 keer 4 =
Bericht
Let op maximaal 499 tekens!

 


 september corner
Woensdag, juli 12, 2017 14:30 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Dank jullie hartelijk voor de fijne mooie en lovende reacties
Ik ben er blij mee.

Liefs
 
 David Matser corner
Woensdag, juli 12, 2017 14:08 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Een feest om te lezen, ik zeg: Meer van dit!
 
 Willem B. Tijssen corner
Dinsdag, juli 11, 2017 19:00 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Vaak is deze uitkomst de beste en wordt men bespaard voor de ergernissen van een tweede ontmoeting.

Een mooi verhalend gedicht.
 
 Clarice corner
Dinsdag, juli 11, 2017 17:31 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Intrigerend, September. Lijkt me dat er geen vervolg komt... Gts, Clarice
 
 wervelende regenboog corner
Dinsdag, juli 11, 2017 12:25 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
heerlijk verhaal!
hgr wr
 
 teun hoek corner
Dinsdag, juli 11, 2017 11:25 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
een hachelijk avontuur boeiend verwoord. th
 
 EXPLICIT corner
Dinsdag, juli 11, 2017 10:19 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Wat een complete verrassing... Exquise! Wanneer ligt het in de boekhandel?
 
 ela corner
Dinsdag, juli 11, 2017 09:21 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Zeer goed geschreven.
ela
 
 Anneke Bakker corner
Dinsdag, juli 11, 2017 08:58 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Prachtig verhaal en met een brede glimlach gelezen September.
Zit er nog een vervolg in met de blonde adonis?
Lieve groet en een mooie dag gewenst.
Anneke
 
 christina corner
Dinsdag, juli 11, 2017 08:34 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
ik begon te lezen en bij de laatste zin wou ik een bladzijde omslag
het boeit en pakt heel erg mooi ! xxx
 
Vorig gedicht | Volgend gedicht

corner Auteursrecht
 
De gedichten die ingezonden zijn op de website van de gedichten freaks en e.v.t. toekomst projecten die gekoppeld zijn aan de gedichten freaks blijven te alle tijden eigendom van de feitelijke auteur van het gedicht. Zonder toestemming van de feitelijk auteur mogen de gedichten niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen op deze site en indien hier toestemming voor gegeven is door de feitelijke auteur het uitgeven van de gedichten door Gedichten-Freaks zelf. Mocht er sprake zijn van misbruik van de content en de gedichten die gepubliceerd zijn op deze site door wat dan ook dan zullen er hoe dan ook (in samenspraak met de auteur) stappen worden ondernomen.Sitemap overzicht - Privacy Policy