corner
 
   Zoete lief
corner
22 september 2017 Stuur e-mail Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Houden van / Verlangens / Verwerking


Ze loopt met mij. Praat met mij. Paait met mij.
Ze kijkt naar links en ziet niemand aankomen als wij de straat oversteken. Ze blijft praten.
Ik luister naar haar stem en haar krakende winterjas in de wind.
Haar benen, getraind. In mijn hoofd, pakt ze mijn hand en kijkt zij mij aan zoals sneeuw de zon aankijkt. Als één van zijn laatste. Haar vingers kennen mijn hand. De ruwheid van een man, misschien voor jou nog een jongen.
Wie ben ik om te zeggen dat ik niet verliefd op je ben. Wie ben ik om te beslissen, wat liefde is. Hoe kun je aan mij vragen of ik nog van je hou?
We lopen snelle passen. Het geluid is niet snel genoeg. De daken zuchten onder de lichtgrijze wolken, de pannen lijken stevig. Zo stevig als funderingen van families. Ze trekt nog steeds aan mijn hand. Mijn lief, mijn zoete lief. Ze kruist mijn gedachten. Wanneer je het trema op ideeën zet, komt zij naar boven. Zoet. Kappen. Kom zweven. Kom leven. Kom met mij mee en laat je. Laat je gaan.
Ze zegt dat ze daar geen tijd voor heeft. Dat ze maar eenmaal leeft. Alsof je een lied maar één keer mag beluisteren. Een schilderij maar één keer kunt bewonderen.
Ze doet de voordeur open van mijn appartement, en ploft op bed.
Ik streel en kus haar terwijl ik met mijn handen de gordijnen sluit. Volg haar vormige lichaam in elke beweging. Buiten horen we de woensdagse regen. Keer mijn gedachten naar binnen. Kruip met mijn hoofd in het kussen.
Lief. Mijn zoete lief. Proef een morgen. Proef een leven. Kom met mij mee. Kom zweven. Laat je gaan. We wachten tot we niets zijn. We wachten tot we iets zijn. We hopen dat we gek worden van dingen die we weten. Weten van liefde. Maar we weten niets.
Ik wacht op een trein die niet komt. Zoals eten op tafel staat zonder mond.
We zien elkaar op feesten. Waar lawaai onze vriend is. Opdat we kruipen tussen ondiepe gesprekken, druppelend van de lippen van de verwenner in het oor van de ontkenner.
Ik sta bij de deur en je kan alles zeggen wat je normaal altijd zegt. Je kan alles met mij doen wat je normaal altijd doet. Zolang, zoete lief, jij het doet.


- Francis Paisley -

Gecontroleerd door: christina

       

   Reactie op dit gedicht
corner

Francis Paisley vindt het leuk als je reageert op dit gedicht

Nog geen account bij de Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren
en laat gelijk een reactie achter.

Je schrijversnaam
Wachtwoord
Wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Los de som op:
4 keer 4 =
Bericht
Let op maximaal 499 tekens!

 


 Anneke Bakker corner
Dinsdag, september 26, 2017 11:11 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Zo kan liefde een heel ander mens van iemand maken.
Heel mooi dit Francis! Graag gelezen.
Wens je een fijne dag.
Anneke
 
 september corner
Dinsdag, september 26, 2017 00:45 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Dank voor de tip :) Het staat genoteerd en ik zal kijken.
 
 Francis Paisley corner
Maandag, september 25, 2017 20:52 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Bedankt! =D Je kunt als je wilt via mijn website www.francispaisley.com de publicatie van mijn gedichtenbundel in de gaten houden!
 
 september corner
Vrijdag, september 22, 2017 23:36 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Ik vind het prachtig geschreven. Heel mooi om te lezen.
 
Vorig gedicht | Volgend gedicht

corner Auteursrecht
 
De gedichten die ingezonden zijn op de website van de gedichten freaks en e.v.t. toekomst projecten die gekoppeld zijn aan de gedichten freaks blijven te alle tijden eigendom van de feitelijke auteur van het gedicht. Zonder toestemming van de feitelijk auteur mogen de gedichten niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen op deze site en indien hier toestemming voor gegeven is door de feitelijke auteur het uitgeven van de gedichten door Gedichten-Freaks zelf. Mocht er sprake zijn van misbruik van de content en de gedichten die gepubliceerd zijn op deze site door wat dan ook dan zullen er hoe dan ook (in samenspraak met de auteur) stappen worden ondernomen.Sitemap overzicht - Privacy Policy