corner
 
   De ochtend
corner
22 december 2020 Stuur e-mail Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Delen / Geen Thema / Geen ThemaZo meedogenloos als de avond zich nestelt in alle zwakke plekken zonder daar enig licht op te werpen en je meevoert naar al waar je liever niet aan terugdenkt, zo mild is de ochtend.  Zelfs het koude bed waarin je je in een bolletje oprolde, voelt bij het ontwaken warm en zacht.  Behaaglijk en geborgen, de nacht voorbij.  Je staat op, doet nog halfslapend iets bovenaan, kijkt om de hoek en ziet hoe levendige kinderogen de dag al in zich hebben.  Al druk bezig zijn, vrolijk en altijd klaar om er iets van te maken.  De ochtend heeft vaart, al zijn er ook luie ochtenden waarbij het eerste licht de woonkamer al vult als je beneden komt en je na een traag ontbijt wat neerpent bij die laatste kop koffie.  Kijkt hoe het schemer langzaam  plaats ruimt voor alles wat hoort bij een nieuwe dag. De eerste stralen zon die uitnodigen om daar nog zoveel bij te dromen. In de morgen lijkt er zoveel mogelijk. Alsof de dag nog niet ontdekte zaken in zich draagt en ons oproept om ze zien en uit te pakken.
Al weten we soms niet hoe.


- Clarice -

Gecontroleerd door: christina

       

   Reactie op dit gedicht
corner

Clarice vindt het leuk als je reageert op dit gedicht

Nog geen account bij de Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren
en laat gelijk een reactie achter.

Je schrijversnaam
Wachtwoord
Wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Los de som op:
4 keer 4 =
Bericht
Let op maximaal 499 tekens!

 


 Manu corner
Woensdag, december 23, 2020 18:51 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Je weet me helemaal mee te nemen in je verhaal. Genoten
 
 slaaf Jacob corner
Woensdag, december 23, 2020 01:14 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Voelt goed alles komt op zijn tijd soms gaat uitpakken vanzelf zoals dit mooi beschreven stukje laat zien. Groetjes en Geluk Jacob.
 
 Clarice corner
Dinsdag, december 22, 2020 19:37 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Dank jullie voor de reacties.
@Trainwreckofthought: er ontbreekt inderdaad 'te', denk niet dat ik het nog kan wijzigen. En ja, soms komen de woorden zo en is het moeilijk om het allemaal in rijm te krijgen, het is niet echt een gedicht.
 
 stampertje het rukkonijn corner
Dinsdag, december 22, 2020 18:45 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Sfeervol van genoten.
 
 Trainwreckofthought corner
Dinsdag, december 22, 2020 18:24 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Als je (zoals ik) een gedicht met klassiek rijmschema verwacht is het even omschakelen, maar het geschetste beeld is mooi. Al vind ik de mooiste regel juist over (het contrast met) de avond gaan: "zonder daar enig licht op te werpen" is mooi.

Klein puntje, in de voorlaatste regel lijkt eenmaal "te" te ontbreken?
 
 Anneke Bakker corner
Dinsdag, december 22, 2020 17:54 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Begin de morgen met een lach en de dag zal zoet zijn als honing. Heerlijk zijn die ochtenden Clarice, geniet daarvan. Fijne avond.
Anneke
 
 teun hoek corner
Dinsdag, december 22, 2020 16:19 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
....en zo is het avond. th
 
Vorig gedicht | Volgend gedicht

corner Auteursrecht
 
De gedichten die ingezonden zijn op de website van de gedichten freaks en e.v.t. toekomst projecten die gekoppeld zijn aan de gedichten freaks blijven te alle tijden eigendom van de feitelijke auteur van het gedicht. Zonder toestemming van de feitelijk auteur mogen de gedichten niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen op deze site en indien hier toestemming voor gegeven is door de feitelijke auteur het uitgeven van de gedichten door Gedichten-Freaks zelf. Mocht er sprake zijn van misbruik van de content en de gedichten die gepubliceerd zijn op deze site door wat dan ook dan zullen er hoe dan ook (in samenspraak met de auteur) stappen worden ondernomen.Sitemap overzicht - Privacy Policy