corner
 
   Spinsels
corner
08 mei 2013 Stuur e-mail Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Leven / Geluk / Filosofie


Ik kan uren schrijven over hoe kort het leven is, hoe onbenullig schrik en hoe vluchtig de tijd.
Heb ik dan een kostbaar moment verspild door er even bij stil te staan? Zou ik dan niet beter stoppen met erover te mijmeren en zou ik dan niet beter 'leven'? Hoe leef je nu het best? Minder hoofd, meer hart.
Je leeft maar één keer, maar uiteindelijk, bepaal je zelf of die ene keer voldoende is. Waarom wachten als je kan beginnen?
Waarom opnieuw doen als je verder kan? Hoe komt het dat wij zovele verwachtingen hebben, zovele onmogelijke eisen die we het liefst zo snel mogelijk ingewilligd zien.
Gaat er iets mis, treuren we in plaats van blij en dankbaar te zijn dat het zo gebeurde zodat je er iets uit leren kan, dat je opnieuw verder kan met meer kennis, met meer ervaring. Sterker.
In je leven gaat het er niet om jezelf te vinden of te ontdekken, het gaat erom dat je jezelf creëert, dat je jezelf ontwikkelt.
Enkel jij, jij alleen kan dat. Je moet durven. Doen. Niet te veel denken. Je kan beter achteraf zeggen 'dat heb ik dan ook weer gehad' dan dat je jezelf de hele tijd met de vraag 'wat als' ligt te kwellen. Uiteindelijk heb je maar spijt van dingen die je NIET gedaan hebt toen de kans er was. Een kans is een kans, een gelegenheid die zich éénmalig aanbiedt, die éénmalig voor het grijpen ligt.
En kansen kan je ook creëren. Je bepaalt alles zelf. Jij leeft. Jij leidt je leven. Jij kiest. Jij doet. Ik kan het niet genoeg benadrukken, alles gebeurt IN jezelf. In je hoofd, in je gedachten, in je leven.
Je hebt enkele pijlers waarmee je kan werken, 1) tijd vliegt, 2) je wordt ouder, 3) je gaat dood.
Zo simpel. Je doet ermee wat je wil, ongeacht wat anderen nu precies willen. Je lot ligt vast, maar onderweg doe je wat je wil, maak je je eigen keuzes.
Weet je het niet? Weet je niet wat je wil? Schakel dan je twijfels uit, volg je gevoel, volg je hart. Hou niet onnodig rekening met anderen, maar behandel ze met respect. Wanneer ik niet meteen weet wat ik wil, sluit ik mijn ogen en denk ik aan geluk. Geluk kom je niet tegen, dat moet je zelf maken, het is een gevolg van je daden. En dan weet ik weer wat ik wil. Ik wil dingen doen waarvan IK gelukkig word. Het kan egocentrisch klinken, maar ik word namelijk ook gelukkig wanneer ik andere mensen gelukkig maak. Uiteraard mag dit geen hoofddoel zijn, want je kan niet voor iedereen goed doen, je kan niet iedereen plezieren. Dat gaat dan weer tenkoste van je eigen geluk.
Vind evenwicht tussen hoofd en hart.
Denk niet in termen van verward.
Blijf positief.
wat heb je lief?
Sta ervoor.
Ook al kwets je anderen erdoor.
Ga voor wat je wil.
Sta niet stil.
Geluk is kostbaar,
maar niet onbereikbaar.


- dontlikepink -

Gecontroleerd door: christina

       

   Reactie op dit gedicht
corner

dontlikepink vindt het leuk als je reageert op dit gedicht

Nog geen account bij de Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren
en laat gelijk een reactie achter.

Je schrijversnaam
Wachtwoord
Wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Los de som op:
4 keer 4 =
Bericht
Let op maximaal 499 tekens!

 


 dontlikepink corner
Donderdag, mei 09, 2013 18:04 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
Dankjewel!
 
 mima corner
Woensdag, mei 08, 2013 14:45 Alle gedichten bekijken van deze schrijver
een schrijven naar mijn hart. erg goed verwoord die spinsels van jou....

je deed me aan mijn zus denken:D


tip: denk aan je lay out
 
Vorig gedicht | Volgend gedicht

corner Auteursrecht
 
De gedichten die ingezonden zijn op de website van de gedichten freaks en e.v.t. toekomst projecten die gekoppeld zijn aan de gedichten freaks blijven te alle tijden eigendom van de feitelijke auteur van het gedicht. Zonder toestemming van de feitelijk auteur mogen de gedichten niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen op deze site en indien hier toestemming voor gegeven is door de feitelijke auteur het uitgeven van de gedichten door Gedichten-Freaks zelf. Mocht er sprake zijn van misbruik van de content en de gedichten die gepubliceerd zijn op deze site door wat dan ook dan zullen er hoe dan ook (in samenspraak met de auteur) stappen worden ondernomen.Sitemap overzicht - Privacy Policy