Nooit een schouderklopje,
Nooit een vriendelijke groet
Zwervend door de wereld
Alleen en op de voet.
Slapend in oude schuren,
Koude nachten op de vloer
En 's ochtends aan je "bed"
Een kwade schreeuwende boer
Altijd worden nagekeken
Uitgescholden en veracht
Ben je alleen in deze wereld
Net als je altijd al hebt gedacht
In de stilte van de schemering
Zwervend door koude straten
Schrikachtig en op je hoede
Alles hou je in de gaten
Je weet het
Je bent alleen
Zonder een ander
Hulp krijg je geen
Een zwerver