Wat aan de
oppervlakte,
Drijft,
Is boven-
gekomen,
En spoelt
weer weg,
Wat dieper
ligt,
Zijn vele
geheimen,
Als ik
dieper ga,
Geeft het
zich prijs,
Als ik in de
lucht kijk,
En strek mij
uit,
Zie ik de
sterren,
Stralen,
En vlieg weg,
Om ze te
pakken,
Wat boven is,
Is veel mooier,
Dan beneden hier
op aarde,
Zo is het,
Wat bovendrijft,
Is pure ellende,
En ga dieper graven,
En kom dan weer boven,
Heb het dan hoop ik,
Gevonden,
Waar ik al zolang
naar zoek,
Maar ben nog niet
zeker,
Dus graaf ik wel
dieper,
En kom het vanzelf,
Ooit eens tegen!
De liefde, het leven
of het paradijs,