Ik zie verleden beelden
Gent op zwarte achtergrond, dan.
Dan komt licht donkerte wegjagen,
ik, de dichter, verstomd.
Oostendse taferelen flitsen ogen voorbij,
ik wil op rijmende woorden jagen/azen/verbazen,
maar de jager heeft geen wild om op te schieten,
wilt zich enkel in gedachten verdiepen,
ik zal, ga en ben van het leven leren genieten.
'k Voel toekomstbeelden en zie ze,
ik zie ze in gevoelstesten en,
letters spelend, lichtflitsend op de schermen.
Ze lijken mij te pesten,
maar het gevoel zal ze beschermen.
Och, voor niets,
dat wil niemand niet,
ik wil het echt,
maar blijf toch steeds,
'de beeldenspecht'
die van het spektakel geniet,
spektakels die,
die niemand soms ziet...
Frank