Mijn hartje jaagt de luwte na, maar weet
Dat schutter liefde overal kan gaan
Gereed met boog en pijlen vol met leed
Het hellevuur van hartstocht steekt zij aan
De liefde is met mijnenveld bekleed
Het innerlijke vuur ontbrandt met waan
En blust m’n rust die mij zo lieflijk heet
Ik moet voor stemmingsslagen klaar gaan staan
Jij satansschepsel brandpunt voor het oog
Stelt duivelsmooie ogenbrand tentoon
Zo machtig is m’n martelaar met boog
Ik haal je van mijn pyromanentroon
Genoeg gesmacht, je zit me veel te hoog
Ik overwin je, mooie kweldemon