Gedachten dwalen
wegen zo bekend
prachtige verhalen
waar ik aan was gewend
zijn verdwenen
in 't verleden
Gedachten zijn
net als alle mensen
verschillend soms fijn
soms ook allemaal hetzelfde
omdat we allemaal ook zijn
Gedachten over hoe
het is en hoe het was
maken mij soms zo moe
dat ik neerdaal in het gras
om maar even niet te denken
over jou en over mij
om maar even bij te tanken
voordat ik in gedachten verder rij
Gedachten blijven
komen vanuit een gevoel
wat ik echt niet kan beschrijven
of vertellen wat ik bedoel
is er iemand die mij kan zeggen
waarom ik verder moet zonder hem
is er iemand die uit kan leggen
waarom ik in gedachten en gevoelens zwem