daar achter in die portiek
zit weer de man
in alle ellende en eenzaamheid
Mensen kijken hem niet aan
Terwijl ze toch bijna boven op hem staan
Daar achter op het gras
Staat weer het meisje
Omringd door anderen
Onder de populairen
Slaat zij toch alles
Een meisje, gewild en gewonnen
Daar achter op het veld
Staan de mannen
hard te werken
af een toe een trek aan een sigaret
Smorgens al vroeg begonnen
Savonds laat naar bed.
Daar achter in de keuken
Staat mijn mama alleen
Een papje voor mij te koken
Al snel voor mij klaar
En samen in elkaars armen staan we daar.....