Door kleine gebeurtenissen
Komen de herinneringen aan jullie weer boven
En begin ik jullie weer te missen
Jullie zijn weg, door verschillende oorzaken
Maar allebei veel te jong
En telkens weten jullie me weer te raken
Wanneer ik een foto tegenkom
Of als ik luister naar de muziek
Die op de begrafenis van één van jullie werd gedraaid
Op zulke momenten kan ik niet sterk zijn
Tranen wellen op en blijven komen
Ik veeg ze niet weg, mijn verdriet is te groot
En ik laat de tranen stromen
Af en toe, een kwartier
Dan is het weer voorbij
Ik veeg mijn tranen weg en ga weer door
In gedachten zijn jullie altijd bij mij
Maar soms kan ik jullie even vergeten
Toch, door kleine gebeurtenissen in mijn leven
Die voor anderen misschien onbelangrijk lijken
Kan ik weer een moment met jullie beleven
*
Geschreven voor mijn neefje Sjoerd, die in 2000 overleed aan leukemie, en voor mijn oud-klasgenoot en vriend Maurice, die dit jaar maart overleed ten gevolge van een ongeluk. Ik mis jullie!