Ik zit aan de toog
wachtend op de zachte dons
om uit het schuim te klimmen
zat ?
zeker !
maar geen dons
komt er een seut bestellen
vlak naast mij
- Een cola, alsjeblief
- Lul, zeg ik
luid genoeg opdat hij horen zou
hij schrikt, wil weggaan
nu moet ik snel zijn, denk ik nog
en sla z'n bril frontaal z'n bakkes in
hij valt, hard
vrienden heeft ie gelukkig niet
ik slik de laatste slok
plaats de pint
duw me af de kruk
vele ogen in mijn rug
stap buiten en naar huis
dronken rijden doe je immers niet
de nacht rondom is groots en stil
mijn hand pijn, voel het gloeien
zou me moeten schamen
kan het niet
strompel
struikel
ik mis je
denk aan je
doe niet anders.