een moederrat in de riool,
was al dagen op den dool.
ze deed zo haar best,
want ze zocht een warm nest.
plots zag ze een oude doos,
ze vond ze grandioos.
vlug maakte ze het nestje klaar,
want de tijd was bijna daar.
ze wist niet wanneer,
maar vleidde zich knusjes neer.
en midden in de nacht,
waar ze zo had op gewacht.
waren ze eindelijk daar,
3 rattekopjes zonder haar.
§linda§