'Hee, Klaatu schrijf eens een gedicht over een vuurtoren'. Mmm, ik heb niets met dit onderwerp. Maar goed:
De vuurtoren
De straal trekt over stad en duinen
De boulevard met z’n café
Over goed verzorgde tuinen
Om dan te stralen over zee
Als een zoeklicht dat niet zoekt
Maar waar naar uit wordt gekeken
Waar een zeeman soms naar vloekt
Als op de kaart afstanden anders leken
Hij vuurtorent trots boven het water uit
Als hij zo alles verlicht
De stuurman manoeuvreert zijn schuit
Terwijl hij er zijn blik op richt
Alleen zo kan hij de haven vinden
Na barre tochten ver van hier
Voor het terugzien van vrienden en beminden
Of het drinken van een goed glas bier
De vuurtorenwachter loopt vele trappen
Maar is hij eenmaal in de top
Zal hij eerst naar adem happen
En steekt daarna een ‘Brandaris’ op.
De vuurtoren zal altijd branden
Zoals de liefde dat ook laat zien
Door hem zal men op veilig vaarwater belanden
In huwelijksboot of ‘Yellow Submarine’.