En langzaam drup jij naar beneden
Een eigen leven te gaan leven
En even had je mogen wezen
Een traan in mijn oog.
En langzaam rol je over mijn wang
Op zoek naar vrijheid
Maar zodra je de grond raakt
Zal je verdampen.
Was je niet liever gebleben waar je hoort?
En als je bent uitgerold
En je vrije val maakt
Hoor ik je schreeuwen van spijt
Naar de hete grond
Maar ik hou mijn mond
Met een zachte plof kom je op de grond
Waar je al snel verdampt
De donkere plek waar jij bent gevallen
Word net zo licht
Als de rest van de straat tegels.
Als ik heel goed luister
Hoor ik je sissen daar op de grond
En ik hou mijn mond.
Had je maar moeten blijven waar je hoort.
Uitgerold en uitgevlogen.
Als ik heel goed kijk
Zie ik je in de lucht als een kleine dampwolk
En als je je doel hebt bereikt,
Ben je in de wolken
Weer 1 van de miljoenen tranen
En nog steeds niet vrij.