Gebed van een indiaan :
Een indiaan op het oorlogspad,
kwam daar een blanke tegen.
En vroeg wat heb je mij aangedaan
wat heb je mij verzwegen .
Mijn volk is nu uitgemoord
omdat het moest van julie goden.
Maar heb je dat wel goed verwoord
stond dat in zijn geboden ?
Toen bad hij tot zijn Manitoe
de god der indianen,
En vroeg laat mij niet oordelen
in zijn ogen stonden tranen .
Grote Manitoe doe me dat niet aan
alvorens ik minstens twee manen
in mijn blanke broeder zijn mocassins heb gestaan
Pramodah .