Vogels – D’Adelaar
Naar de hemel gezonden, de wolken voorbij.
Vooralsnog geen rust gevonden, scheert d’adelaar langszij.
Terwijl de reeds stervende regen, van de takken druipt.
Zien verre ogen heel dichtbij, wat er geruisloos, door de bladeren sluipt.
Onder het lawaai van de stilte, valt als een baksteen uit de bomen: de gevleugelde vrees van elke klein knaagdier, dat doodsbang probeert te ontkomen.
Met scherpe klauwen van staal, wordt er genadeloos toegeslagen.
Deze dood, brengt weer leven voor drie kleine wezentjes, die hoog in de bomen verscholen lagen...
Paul van Bommel
Copyright ©2002 Paul van Bommel
(effies nog n klein bedankje voor d'ontwerpster dezes achtergrondes aka Gerda Prins;)