je hebt mij zoveel liefde gegeven
dat ik al m n tranen vergeten zal,
die ik ooit liet vloeien in vroeger jaren.
er zijn slechts kerven. dat is al
wat er van over is gebleven
sinds je deez warme stal verliet.
ik mag niet langer meer bemoederen
en dat doet mij soms verdriet,
want een "kinderloze" moeder
heeft haar taak voorgoed volbracht,
maar gelukkig weet ik , woelend
in een lang doorwaakte nacht,
dat jij een man hebt die zo goed is,
zo vol begrip en zo aktief,
dat hij mijn taak zal overnemen...
jullie heb ik nu beiden lief