Lieve kleine meid,
je raakt er wel.
Op een dag zul je er staan.
Ondanks de stormen van het leven,
bereik je
je doel.
Vol trots en met opgeheven hoofd
straal je van geluk.
Het zweet gutst van je fijne gezicht.
En je zucht:
het was een lange strijd.
Lieve schat,
het lukt je wel hoor.
Hou gewoon even vol.
Heel even maar.
Het licht
straalt je al tegemoet.
Je hoeft enkel je ogen te openen.
En dan ben je er,
zoals ik had voorspeld.
Rust nu maar even uit,
kleine meid.
De reis heeft je uitgeput.
Sluit je ogen nu zachtjes,
maar open ze daarna weer,
hervat je reis.
Nog enkele stappen.
En dan ben je er,
zoals ik had voorspeld
Trots sta je daar.
Ik kijk je aan,
met tranen in de ogen.
Vragend roep je me dichterbij.
Hand in hand
beginnen we
aan de volgende reis.