Lieve pitch...
Huilend zat ik al in de trein
Onderweg op te wachten op het stationsplein
Waar ze me zouden komen afhalen
Met nieuwe verhalen
Over je dood..
Huilend in de wagen
Naar je kamertje met allemaal vragen
Waar ze me mee naar toe zouden nemen
Met trillende benen
En nieuwe dingen
Over je dood...
Huilend naar de mis
Waar iedereen al is
Jij in de nog open kist
Waar alle leven nu uit mist...
En in de franse mis
Nog meer vehalen over je leven
Over je dood....
Zingend naar het kerkhof
Waar iedereen zong met lof
Over jou verleden
Over de dingen die we doen in het heden
En nieuwe liederen
Over je dood...
Huilend naast je graf
Wat stond het maf,
Met een betraand gezicht
De roos te laten vallen op je kist
En een hand vol zand
Met nieuwe gedachten
Over je dood...
Die witte roos
Ik weet het nog zo goed
Je was mijn vriend...
Je hebt dit niet verdiend.
Het mooist is de witte roos
Zei je op onze afsprak en ik bloos
Toen nog niet geweten
Over je dood...
Nu een dag later
Na de roos en de hand
gevuld met zand
Schrijf ik dit aan jou
Over mijn gedachten
Over je veelte vroege dood....
Gedicht voor mijn gisteren begraven vriend... Die met zijn 24 jaar veel te vroeg is gesstorven...
Esther van den Bosch