Met een sigaret in de ene
En een fles bier in de andere hand
Sta ik aan de Kant
Van mijn levensloop
Te bekijken
Wat ik ooit had kunnen bereiken
Met een sigaret in de ene
En een fles bier in de andere hand
Sta ik aan de rand
Van de afgrond te gluren
Naar de overkant
Waar na de afgrond
weer verder gaat het land
Met een sigaret in de ene
En een fles bier in de andere hand
Sta ik te kijken naar de overkant
Een paar passen achteruit
Om een aanloop te nemen
En met snelle pas
Te hopen dat ik aan de overkant was
Met een sigaret in de ene
En een fles bier in de andere hand
Kom ik met een plof neer aan de overkant
En kijk ik terug naar mijn verleden
En zie verder in het heden
Wat ik nog kan bereiken
Door vooruit te kijken.