Als alle mensen ieder moment van geluk
eens bewust zullen beleven.
Dan hebben ze het niet te druk
om liefde te krijgen of te geven.
Een beetje medeleven
is zo'n moment van warmte.
Dat je zomaar kan geven
ik dit leven zonder kalmte.
Elke seconde zonder zorgen
die ieder mens wel eens zag.
Al was het vandaag of komt het morgen
niemand neemt het je ooit meer af.
Hou die momenten vast
zorg dat je daar intens van geniet.
Want met liefde als last
ontwijk je veel verdriet.
Op het weg door het leven
gaan we allen door een tunnel van pijn.
Vreugde en verdriet zijn verweven
met een gevoel van innerlijk gebroken zijn.
Ieder mens gaat door bergen en dalen
soms op de top, soms in het dal.
Dan de brandende zonnestralen
en dan ineens in een donkere val.
Toch blijft de zon steeds stralen
en is er meer vreugde dan pijn.
We kunnen niet altijd bepalen
wat de zin van het leven zal zijn!
25-12-00