Volgens jou heb ik
enkel een traan
om er mijn verdriet mee te wenen
te verwenen
enkel woorden om te beschrijven
en niet om ze in te houden
zodat ze meer betekenen
en enkel handen om te geven
en aan nemen
en niet om ze in te houden
zodat alles meer zou betekenen
jij hebt enkel woorden als messen die moorden
en handen die woorden sterker maken
door letters en afbeeldingen en bewegingen
en enkel leven om te sterven
en enkel sterven om geleeft te hebben
en sterven om beleeft te hebben
en verleeft te hebben
om van geleeft te hebben
en in geleeft te hebben
om te geleeft te zijn
en over geleeft zijn
probeer toch weg te vliegen
spring van een afgrond
en kijk eens goed naar beneden
zodat je ziet waar je dit keer lijfelijk moord
en zelf moord
en jezelf dood
geniet