Samen met jou
wil ik de zomer vieren,
wil ik me van de vroege ochtend
tot de late avond,
door alles laten plezieren.
Wil ik de dag zien beginnen,
zien ontluiken als een meesterwerk,
wil ik krachten putten
uit de zon die me warmte brengt.
Samen met jou
wil ik kijken naar ebbe en vloed
en in de middagzon wegdutten,
wijl de vlinders fladderen door de blauwe lucht.
Ik wil samen met jou
de avondschemering inwandelen
met mijn blote voeten in het nog warme zand
en de zee horen vertellen
dat de voorbije dag niet alles kon.
's Avonds wil ik met jou samen
zachtjes wegglijden in een heerlijke diepe rust,
om morgen opnieuw te genieten
als de zon mij wakker kust.
Uit "De weg naar eenvoudig geluk"
van Diane Pouleyn.