Drukkend is het buiten
het asfalt smelt aan de oppervlakte
en zinkt dieper dan de aardkorst
de zon is meester
oppergod en drilsergeant
mensen bezwijken aan de hitte
terwijl de wind haar lach inhoudt
Maar afmattend is het veel meer binnen
het zweet verdampt aan je lichaam
en knelt je strot dicht
je wil je keel, desnoods je hart lessen
maar alles wat je kan doen
is wachten totdat het ijs in de diepvriezer klaar is.