Lente.
Is het jou ook al eens gebeurd
zo op een lente morgen.
Je bent er zo van opgefleurd
meteen gedaan de zorgen .
Je komt buiten en ziet de blauwe lucht.
Vogels fluiten in de bomen .
In de verte,zie die eendenvlucht,
en ooiëvaars die terug komen .
De eerste bloemen van het nieuwe jaar
een pracht om bij te dromen .
Wat verder weer dat zwanenpaar
er zal weer een gezinnetje bijkomen.
En mensen ga zo maar even door,
en kijk naar die leuke dingen.
’t is hier dat ik mijn hart verloor ,
ik kon het niet bedwingen .
Pramodah