Wanneer ik 's morgens op sta
zoek ik snel mijn agenda
die vol afspraken staat.
Maak ik een wedloop met de klok
om alles te doen wat ik gepland heb.
Als ik in de auto zit
kan ik niet genieten
van het landschap
dat gratis voor me
te kijk staat.
's Avonds ben ik uitgeblust
door de vele stress
dat me gratis wordt opgedrongen
Het is alsof een ontzichtbare stem me beveelt
"Slikken of gewoon stikken vriend"
Wanneer dan Hein met zijn zeis me haalt
kan ik mijn zuurverdiende geld niet meenemen.
En is alle moeite voor niets geweest
omdat ik niet genoot van je tedere woorden,
die je me dagelijks in mijn oren fluisterden.
Dan stel ik me nu toch de vraag
Waarom de jacht naar macht,
geleid door de trein van geld?
Als het je toch niet gelukkig maakt.
Hopelijk beste lezer doe jij het ook,
dan zijn deze woorden niet tervergeefs geweest.