Zwaar weer.
Schitterende vonken als bliksems
springen van mast tot mast .
De hemel is grijs en somber
zeelui opgepast !
Dit is de voorbode tot de storm
het gevreesde sint-helmus vuur
We kijken als betoverd
naar die sombere grijze muur.
De wind komt nu opzetten
brengt de striemende regen mee
Het past nu van op te letten,
of we spoelen mee in zee.
De zwarte woeste golven
smakken het scheepje heen en weer.
Het word er onder bedolven
maar richt zich op ,keer op keer .
Het is weer eens zwaar zwoegen
om het behoud van lijf en schip.
Verder door de golven ploegen
maar het is geen maidentrip
Na de storm komt weer de rust
het schip likt nu zijn wonden.
Onze krachten uitgeblust
varen we nu weer naar londen
Pramodah.