Opa waarom u?
Opa waarom nu?
Opa ik zit met zoveel vragen
Opa ik denk nu aan al die dagen
Aan al die dingen die wij samen hebben mee gemaakt
Uw dood heeft me dan ook ongelooflijk geraakt
Huilen kan ik niet
Wou dat ik u terug kon halen
Weer even blij kon zien als toen
Ik zou er alles voor geven
Hoe u daar zat
In uw stoel
uw gerimpelde handen in elkaar gevouwen
Een man waarmee je kon praten
Een man waaraan je alles kon toe vertrouwen
De laatste keer dat ik u zag
Lag u in bed, u kon nauwelijks reageren
Op de mensen die om u geven
U had pijn,
U had geen zin meer in het leven
Toen ik afscheid nam
En zei dat ik weer terug zou komen,
Liep er een traan over uw wang
Misschien voelde u al dat dat de laatste keer
was en voelde u een verlangen
Een verlangen naar de verlossing
Geen pijn meer maar rust en vrede
Als u rust en vrede heeft met hoe het nu is dan heb ik dat ook,
U heeft namelijk al genoeg geleden
02-08-2002