Emmer op de tafel
drup, drup drop,
lek in het dak
wanneer houdt het gedruppel op?
Onderweg hevige regenbui
drup, drup drop
tikt de regen in de dakgoot
krijg ik een douche op mijn kop.
Thuis slaat om in onweersbui
drup, drup drop
het regent sneller en steeds meer
en mijn geduld raakt stilaan op.
Grote plensbui is voorbij
drup, drup drop
de laatste druppels, onzichtbaar klein
vullen nog snel mijn emmer op.
En wanneer uiteindelijk de zon weer schijnt
sijpelt de allerlaatste druppel
nog haastig door het dak,
en de emmer loopt over.