Ik ben niet één stuk lijf,
Maar vele stukjes in één lijf.
Voel me uit elkaar gehaald,
Verdeelt als een stukjes,
Tot één geheel.
waar zitten mijn wortels?
waar is het leven wat ik niet heb gehad
was het mooi, verdrietig, of fijn
was ik er blij of had ik er pijn.
gehoorzamen, luisteren, onzichtbaar zijn
geen keuzes, niet zeuren, niet klagen
Wat niet had mogen gebeuren is gebeurt.
Totaal verscheurt.
Alles ontnomen
weg illusies, mooie dromen
Nu alleen maar vechten.
Het hoofd boven water proberen te houden.
Iedere dag proberen te overleven.
Van buiten volwassen,
Van binnen zo broos en breekbaar,
Zo hulpeloos klein.
Zal ik ooit nog kunnen liefhebben en vertrouwen?
Echt nog van iemand kunnen houden?
Is mijn vechten niet voor niets geweest?
Wordt mijn leven ooit nog een feest?