Licht,
hangt aan lantaarnpalen
druipend naar benee
in kleine natte stralen
spat schitterend op straat voor dood
loopt glinsterend langs tegels
verzamelt in de goot
vervolgt twinkelend zijn baan
steeds verder van de bron
in 't donker van de put is het uit gegaan
wil melker
29/12/2000