VERGETEN!
Als kind uit een arm gezin,
leert men alles relativeren.
Verjaardag vieren heeft geen zin,
net als hopen op nieuwe kleren.
Vergeten wordt een tweede natuur,
door armoede aangeleerd.
Het is natuurlijk minder duur
en eigenlijk is dat niet verkeerd.
Iedereen wil maar ouder worden,
maar niemand wil het zijn.
Dus met deze vreemde gedachte,
doet verjaren steeds weer pijn.
Jij kent nu ook het gevoel,
wat ik al mijn hele leven ken.
Je weet wel wat ik bedoel,
dat ik jouw verjaardag vergeten ben.
Maar voor jou alsnog een kaart gekocht
en eigenlijk viel dat tegen.
Ik heb één met poen erop gezocht,
inplaats van Heil en Zegen.
Op de kaart staat niets geschreven,
het was eigenlijk best een dure.
Het zuinig zijn is mij altijd bijgebleven,
dus kun jij hem nog eens versturen.
Misschien het volgende jaar op tijd
en anders weer te laat, met spijt.
Alsnog gefeliciflapstaart,
met deze veel te laat gestuurde kaart.