Kom dans het zorgeloze dansje met mij
want je weet van morgen, de zon komt op de zon gaat onder
want je weet van zorgen, wat kon, wat komt en wat ging onder
kom dans het zorgeloze dansje met mij.
kom
De zon schijnt over het park vol mensen
groen zijn de bomen weer en mensen
lopen, fietsen, zitten en dansen als mensen
kom dans het dansje vredig zonder wensen.
kom
De zon kronkeld over de golvende brede rivier
grijs is hij en altijd stroomt hij weg de rivier
de brug ligt erover en daar gaan mensen van hier
kom dans het dansje we zijn nu allen hier.
kom
De zon verschuift en de wolken worden weggeschoven
grauw wordt het algauw en de lust wordt weggeschoven
de vissers zitten rustig, de jongeren blijven beloven
kom dans het dansje dat de lust zal beloven.
kom
Kom dans het zorgeloze dansje met mij
want je weet van de avond, de zon komt op de zon gaat onder
want je weet wat ontbondt, wat begon, en wat gonsdt eronder
kom dans het zorgeloze dansje mat mij.
kom
De zon verdwijnt en de horizon komt loom ervoor
bruin is de verte en al dat kreunt komt ervoor
de huizen zo recht en nooit het licht er ooit eens door
kom dans het dansje en het licht komt erdoor.
kom
De zon is als de maan een vreemd lief gebeuren
zwart als de nacht is wat in de nacht zal gebeuren
straten zijn stil en niets heeft nog kleuren
kom dans het dansje van lichte lieve kleuren.
kom
De maan kent de middag niet en heeft 'r nooit gekent
de maan is van dromen die je nooit hebt gekent
de vissers zijn naar huis, de jongeren bang weggerent
kom dans het dansje waarvan de vrees wegrent.
kom
Kom dans het zorgeloze dansje met mij
want je weet van de nacht, de maan komt op de maan gaat onder
want je weet van het zacht, de waan, wat gromt en wat ligt eronder
kom dans het zorgeloze dansje met mij.
Kom dans het zorgeloze dansje met mij
de zon schijnt over het park vol mensen
groen zijn de bomen weer en mensen
lopen, fietsen, zitten en dansen als mensen
kom dans het zorgeloze dansje met mij.(.......)