Veel liedjes zijn er geschreven,
Over vertrouwen in God,
Over dat hij er altijd voor je is,
Vertrouw op hem en bepaald is je lot…
Maar zo makkelijk is het niet,
Want er gebeurd meer dan alleen in de kerk zitten in je leven,
Dingen die alles helemaal kunnen veranderen,
En geloof na die veranderingen dan nog maar eens 'even'
Sommige dingen die gebeuren,
Doen je veel verdriet, zetten je leven op zijn kop,
En als je je dan afvraagt waarom het gebeurd,
Dan kun je dat blijven doen, want het antwoord daar kom je toch nooit op.
En om tijdens alles wat gebeurt,
In God te blijven vertrouwen,
Dat klinkt makkelijk, maar dat is het niet,
Het is dan heel moeilijk om op hem te bouwen.
Je gaat twijfelen aan God,
Want als hij er is, waarom helpt hij dan niet, waarom grijpt hij niet in?
Als hij er niet voor je is als je hem nodig hebt,
Heeft het geloven dan nog wel zin…..?
Zin dat heeft het, want hij is er voor je,
Je weet het en toch wil je er soms niet aan,
Maar toch moet je blijven vertrouwen in Hem,
En dan zal het moment van nooit meer verdriet ooit echt bestaan…
---Geschreven voor dienst in onze kerk----