het geoliede haar
rook naar haar gespeelde verdriet
hij zal verslagen worden in zijn onmacht
tot vechten tegen haar meelijwekkende gevecht
de dans zal gedanst worden
op het spiegel gladde ijs van zijn onbevuilde geweten
uit de maat zullen de passen komen
het verleden is verloren in de schijn van zijn heden
het verwarde haar
rook naar zijn oprechte verdriet
verslagen is hij
door de dans van de liefde