Tranen
Tranen rollend over m'n wangen,
een mysterieus gevoel overheerst mijn lichaam,
Nee, ik laat mijn schouders niet hangen,
voel me niet verdrietig of eenzaam.
Een veranderingsproces is vollop aan de gang
elke dag voel ik me opnieuw herboren
langzaam maar zeker bevrijd ik me uit de kneep van de tang,
kom ik uit mijn hoge toren.
Ik stel geen verwachtingen meer
ik geef en beleef, neem in me op en geniet,
een goed gevoel overheerst dan keer op keer,
zelfbeklag, dàt, dat is het leven niet.
Cedric Gies