Die heerlijke geur
van stervende naalden
bodem in het sparrebos
volledig bezaaid.
Ik kom hier vaak
ik hou van de stilte
luisterend onder de boom
met takken tot op de grond.
Sst, luister
het fluisteren van de bladeren
hoor je van sommigen
hun laatste zucht?
De vogeltjes fluiten
pootjes ritselen
en dan weer een poosje
geen enkel geluid.
Het zet me aan het denken
brengt me tot rust.
En geeft me dan weer
nieuwe inspiratie
zoals nu,
voor dit gedicht.