Een vreselijk lange dag op hoge hakken
Ik trek ze uit, ik ben het zat
grassprietjes tussen mijn tenen
'k ga even met mijn hond op pad
m'n brave gehoorzame Laika
altijd trouw maar ik geloof
vandaag was m'n lieve meissie
gewoon, ronduit, oost-indisch doof
De sloot vormde een obstakel
tussen haar en een andere hond
al blaffend rende ze richting brug
ik..roepen..met mijn grote mond
met volle kracht op mijn stembanden
zo probeerde ik haar te bereiken
m'n blik op m'n zwarte maatje gericht
ik vergeet naar de grond te kijken
en waar in den beginne
grassprieten mijn tenen streelden
mag je nu je fantasie gebruiken
kun je 't je inbeelden?
al roepend naar mijn hond, met pit
verschijnt tussen mijn tenen een hoopje shit
dus..
zonder schoenen op pad "kan" je leven verrijken
maar..blijf dan wel naar beneden kijken!