De Kapster op t.v.
Uit de sessie: -'Ga daar zoeken, wat u zoekt zult u daar vinden'.
'En u, oja, ik voel het wel, o, u zit zo in de knel'.
Interviewer: (murmel murmel op de achtergrond)
-'Nee; 't komt naar mij toe zo met de winden
de mensen die geloven, die begrijpen het wel'.
Uit de sessie: -'Nee dat is het niet, u behoeft heel wat anders, toch?'
'Verloren lief? oja, ik voel het wel; ga tot haar snel'.
Interviewer: (murmel murmel op de achtergrond)
-'Jij begrijpt niet, en wil begrijpen niet, och
wilde gij mij geloven dan begreep u wel'.
Uit de sessie: -'Mevrouw, u heeft iemand verloren, 't heeft u verscheurt'.
'Pijn meneer, o ik voel, ik zie, meneer het is pijn aan uw knie'.
Interviewer: (murmel murmel op de achtergrond)
-'Vroeger was ik bang, en heb ik veel getreurt
maar nu is dat alles over nu ik zie'.
Uit de sessie: -'Kindje je moeder heeft je lief, stop jezelf te verblinden'.
'En u? o hier zie ik het goed, ik wil dat u het niet meer doet'.
Interviewer: (murmel murmel op de achtergrond)
-'Ja, hier komt ons zwembad, mooi he, zo onder de Linden?
ach, het is zo niets, slechts mijn gave doet mij goed'.
Interviewer, op de voorgrond nu, maar men knipt de vraag eruit
-'Wat vraagt u? ja ja, hier ontstaat die bron
ik heb het 'snachts gehoord, zeker; een bedevaartsoord
nee nee, ik geloof niet dat ik het verzon
ik twijfel nooit, en zo heb ik het gehoord'.
Interviewer, op de voorgrond weer, maar murmeld van ons weg
-'Nou!? vroeger toen was niemand mij goed gezind
ze scholden en sloegen hard, och, ik had zoveel smart
sinds ik zien kan wordt ik pas bemind
nu luisterd men wel naar de inhoud van mijn hart'.
De aftiteling begint
zij loopt weg. We zien haar rug
-'Kijk; de heilige bron', en ze wijst naar de plek.
dan draait langzaam de camera richting lucht
en het beeld verwordt tot een gele vlek.