Duiven vechten
veel machtsvertoon
slaan van veren
springen op elkaar
twee mannetjes strijden
de een met borststreep, de ander niet
streepje die het haalt.
Overwinningskreet
galmt over de daken
zonder streep zit beduusd vanaf een afstand te kijken
als havikken om een prooi
beloeren ze elkaar.